Strategi 2020-2025

Strategi 2020-2025-vedtatt av LS-5. mai 19.pdf

Strategiperioden 2020-2025 fikk en tøff start med koronapandemien som la begrensninger for aktivitet og deltakelse. Ved utgangen av toårsperioden 2021-2022 har vi i stor grad lagt pandemien bak oss, og til tross for utfordringer underveis har speidere og ledere over hele landet stått for et imponerende aktivitetsnivå. 


Visjonen for strategien er “Rundt våre leirbål er det plass til alle” og strategien består av tre fokusområder: Vi betyr en forskjell for andre og naturen, Vi er åpne og inkluderende og Vi rekrutterer og utvikler flere gode ledere. I toårsmeldingen kan du lese mer om hvilke aktiviteter og tiltak vi har jobbet med, og skal fortsette å jobbe med, under hvert fokusområde. 

Les mer om fokusområdene 

Foto: Håkon Kristoffersen

Tilbake til normalen?

I 2021 og 2022 har vi begynt å bevege oss tilbake til normalen. Arrangementer kan gjennomføres uten restriksjoner og antallsbegrensninger. I perioden har vi klart å gjennomføre flere store og små arrangementer fysisk, alt fra våre vinterkurs og Unge talspersoner til landsleiren Gnist i 2022. 


Det kan være vanskelig å huske at året 2021 og 2022 også har vært påvirket av flere restriksjoner og behov for å følge med på gjeldende regelverk. Noen kurs har blitt holdt digitalt og noen måtte dessverre avlyses eller utsettes. Heldigvis har speiderarbeidet rundt om i landet tatt seg opp igjen, og forbundet nasjonalt, kretser og grupper kan igjen arrangerer gamle og nye kurs og aktiviteter. Uten meteren.  

Landsleiren: Gnist Forsand 2022

Landsleiren Gnist var det største arrangementet i denne toårsperioden. Et etterlengtet treff på tvers av kommunegrenser etter at landet hadde åpnet opp igjen. På leiren var det aktiviteter som finn gnisten, lag en røykovn, markedsdag og mye mer. Størst av alt var kanskje opplevelsen av å få være på leir med tusenvis av andre speidere, med leirbålshow, leirbygging og nye vennskap. 

Videoer